19 Nisan 2015 Pazar

BATMAN PETROLSPOR

Batman Petrolspor


Batman Petrol Spor
Batman Petrolspor logosu
Tam isimBatman Petrol Spor Kulübü
Takma isim(ler)Yarasa I Yarasalar
RenklerKırmızı, Beyaz ve Siyah
Kuruluş1960
StadyumBatman 16 Mayıs Stadyumu
(Kapasite: 4,900)
BaşkanTürkiye Aydın Gülmez
Teknik direktörTürkiye Mehmet Erdal Alpaslan
LigTFF 3. Lig
2014-2015TFF 3. Lig
İç saha
Deplasman
Batman Petrolspor, 1960 yılında kurulmuştur. Batman Petrolspor, 2005-2006 sezonu 2. Lig B Kategorisi'nden 3. Lig'e düşmüştür. Mücadelesini bu ligde (TFF Spor Toto 3. lig 2. grup) sürdürmektedir. Maçlarını 16 Mayıs Stadyumu'nda oynayan B. Petrolspor'un başkan Aydın Gülmez'dir.
Petrolspor bir üst liğe çıkmaktan ziyade daha çok bu yönü ile bilinmektedir. Takımın Simgesi "Yarasa" Lakabı ise: "Yarasalar"dır.
Batman Petrolspor 2014 yılında Batmanlı işadamı Aydın Gülmez tarafından satın alınmıştır.[1] Ve Batman Petrolspor A.Ş olarak TFF 3.liginde mücadeleye devam etmektedir.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Kulüp 1960 yılında kurulmuş olup, yüzme, basketbolfutbolvoleybolgüreş veatletizm branşlarında faaliyet göstermiştir. 1986 yılında futbol takımının profesyonel üçüncü lige terfi etmesi neticesi, futbolu genç takım seviyesine indirerek faaliyetlerine devam etmiş olup, üçüncü ligden ikinci lige yükselme başarısı göstermiştir.
Futbol takımının ikinci ligde bulunduğu yıllarda birinci lige (süper lig) yükselme mücadelesi verdiği dönemde yarı final oynama başarısı göstermiştir.
Batman Petrolspor'un en büyük başarısı 2. Lig play off yarı finalı oynamak olmuştur. Batman Petrol Spor'un Güreş branşında Türkiye ve Dünya Şampiyonlukları vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder